Kasanga-Moliro-Çimba Türleri Hakkında


Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 14:45
Buğra bey sanırım bi yanlıs anlama oldu.Bülent beyi tanırım kimseyi kırmak istemez.Herkesi bilgilendirmek ve hobiyi yaymak için calısmaları var.Tropheusun duayenlerinden cok arastırmacı ve bilgili biri,türkiyedeki tek tropheus sitesinin moderatörü.Bunu belirtmek istedim ki boşu bosuna kırgınlıklar olmasın.
Konu hakkındaki fikrim ise;yukarda f0 diye tanıtılan balığın chimba olduğundan emin değilim.Resimden sp. red kipimbi diye bir türe birebir uyuyor.Çünkü chimbanın renkleri pembe-kırmızı arası.Üst ve alt yüzgeçler kırmızıya calıyor.Karın kısmı turuncu. Kesinlikle koyu renkli bi balık değil.Kuyruğuna doğru kırmızı bi bant yok.
Chipimbi koyu siyaha calan bi kırmızızsı var.Kuyruk ve yüzgeçler siyah.Kuyruğa doğru cok belirgin kırmızı bi bant var.
Moliro ki bu benim uzmanlık alanıma girer. Çok parlak kızıl bi renge sahip.Çok koyu veya cok acık değil.Avrupada red fox diye tabir edilen popüler bi tür.Kuyruğa doğru kızıl bi bant var fakat chipimbi kadar bariz değil.Dudakları diğerlerine göre daha kalın.Tanıtım kısmında benim tankımında resimleri mevcut.İsteyen bakabilir kıyas acısından.
Bahsettiğim özellikler damızlık boylar için geçerlidir. Yavruları birbirinden ayırd edilemez,tamamen aynıdır.Yetiskinliğe doğru farklar olusur.
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 14:50

Çağdaş bey,bende devamlı durmadan araştırırım,gerçekten doğruya ulaşabilmek adına hemen doğruları kabul etmem benimde amacımı az buz anlamışsınızdır belki yazılarıma denk geldiyseniz. Kimsenin balıklarına da leke atma gibi bir düşüncem de olmamıştır. Teşekkürler açıklamalarnız için.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 14:58
Tabiki Buğra bey.Sitede devamlı yazısıyoruz ve sizinde yazılarınızı takip ediyorum. Amacta bu zaten, paylaşmak.Sizinde iyi niyetli ve cok ilgili bir tropheus sever olduğunuzu biliyorum.
İyi bakımlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 22:11
[QUOTE=bjk06][QUOTE=Bülent ÖNER][QUOTE=bjk06]Normal kasanga degiller mi , moliro biraz daha renkli olmaz mıydı ? Normal kasangadan nasıl ayırt edecez ? [/QUOTE]
 
Buğra bey, normal kasanga nedir? Veya kasanganın anormali hangisidir? Yeni türler mi çıktı? Chimba, Moliro, Chipimbi Red sınıfındandır. Kasanga moori sınıfındadır. Birbirleriyle alakaları yoktur. Tropheus gruplarını veya varyant ayrımlarını Lütfen araştırın. Birbirinden alakasız balıkları soruyorsunuz. Herkese sağlıklı Tropheuslar dilerim.
 
 
[/QUOTE]
 
Bülent bey ,

Fire Cracker Kasanga  , http://www.akvaryum.com/forum/firecracker_kasanga_vs_red_rainbow_kasanga_k448541.asp  burdan da gerekli yazılanları okuyabilirsiniz.  Yeni türler çıkarmadım sizden daha fazla okuduğuma eminim, ayrıca okumasam bile yazı dilinde kullandığınız ifadeler çok yakışıksız ( net te binlerce resim mevcut biraz araştırmacı olun, yok birbirinden alakasız balıkları soruyormuşum benim neye ulaşacağımdan haberiniz bile yok , eğer buraya yazıyorsanz da bilmeyen onca insana yardımcı oluyorsunuz yani yüksekten bakarak yazmamanız gerekir )bir daha sizin olduğunuz başlıklar da yazmamayı tercih edeceğim. Bu tür uzak doğudan gelen red kasanga olarak gelen bir türdür dip not, karşınızdaki okumayan insandan öğrenmiş olursunuz.  Burada insanları küçümsemekten ziyade daha fazla yardımcı olmaya çalışmak bu hobiye insanları alıştırmak da en etkili yoldur.



Herkese saygılar.

[/QUOTE]
 
Sevgili Buğra kardeşim, yazmıyacaktım ama böyle kalın kalın, fontu büyülterek yazdığın için cevap verme gereği duyuyorum. Bakın güzel kardeşim/arkadaşım hata üstüne hata yapıp tropheus'a yeni başlayacak/başlayan arkadaşlarımı kardeşlerimi yanıltıyorsun. Fire cracker kasanga diye ismi cismi bilinmeyen ve bilimsel olarak hiç bir anlam taşımayan ve tamamiyle ticari kaygı taşıyan Tropheus isimlerini sanki Tropheus'un bir çeşidiymiş gibi ortaya atman yanlış. Sizi bir daha uyarıyorum. Lütfen tropheus türlerini sınıf sınıf iyice ayırıp öğrenin. Beni Türkiyede tanıyan tanır. Ben gerçek literatüre bilimsel kanıtlanmış türlerden bahsediyorum.  Fire cracker kasanga diye de bir tür yoktur. Israr ediyorum. Şu Türkiyede ve diğer yabancı forumlarda bunu kanıtlarsanız, ben bu hobiyi bırakır, Evde kuş bakarım. Ve üyeliğimi de iptal ederim. Eğer ispat edemezseniz aynı şeyi istemek en doğal hakkımdır. Sizin bu şuanda savunduğunuz konuyu bizler yıllar önce açıklığa kavuşturduğumuzu zannediyorduk ama yanılmışız. Tekrardan başa dönüp ısıtıp ısıtıp araştırmadan sonucunu bilmeden yazılan şeyler her zaman kafa karıştırmaya devam edecektir. Ve ben yada benim gibi bu hobiyi gerçek anlamda yapanlarda bunu savunmaya devam edecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 23:20
Bülent bey, ben kötüyü savunup, ticari kaygım var gibi algılama mesajları yazmayın lütfen bu huyunuzdan vazgeçin ,O türün arkasında olan birisi değilim bu şekliyle yazılarınızı sunmanızdan beni burda yanlış yazılanların arkasında savunucusu olarak sunmanızdan rahatsız oluyorum . O tür var veya yoktur demeniz yeterlidir .
Size sordum böyle bir tür olamaz mı diye siz dediniz kafanızdan mı uyduruyorsunuz diye ben de size konuşulan balığın adını yazdım ;var veya yok demeniz yeterlidir ,ince mesajlar veren kelimelere gerek yok lütfen.
 Ben foruma doğruyu, yanlışı göstererek yazma taraftarıyımdır. Yani yanlışı da doğruyu da görsünler.
 İnanmıyorsanız geçmiş yazılarıma bakabilirsiniz . Tüm yazılarıma imzamı atarım.
 
Buara da o kadar kesin bilinen ilangiler bile chilanga çıktı yine yeni tartışılan bu tanganika kısmında çıktı ,yani söz konusu tropheus olunca o kadar kesin konuşan insanlar hüsran içinde kaldı. ( http://www.akvaryum.com/Forum/ulkemize_gelen_Ilangi_adindaki_canlilarin_gercek_turunun_arastirilmasi_k467993.asp?PN=1 Konu burda )
 
O konuyu da eminim biliyorsunuzdur , buraya yazılacaksa  sivri dilli cümleler kurmadan ,karşınızdaki insanın niyetini anlamadan , kırmadan cümleler kurmamanızdır.
 
Bizden başka onca insan bu yazılanları okuyor, bu tür var veya yok dersiniz olur biter. 
 
Sizin kullandığınız ifadeler de "yok hata üstüne hata yapıyormuşum, ticari kaygı taşıyan Tropheus isimlerini ortaya ben atıyormuşum,beni bir daha uyarıyormuşsunuz"..
Üstelik beni uyarmanıza falan gerek yok yani ne konuda uyarıyorsunuz ben yanlış mı biliyorum diye uyarıyorsunz yoksa böyle şeyler yazma başka konularda mı uyarıyorsunuz ,ben ne yaptım ki uyarılıyorum ? Siz beni ne konuda uyarıyorsunuz ?  Bu ifadeleri yeni uye olan biri de yazar mıydınız yoksa bana kasıtlı mı yazıyorsunuz , bu ifadelerden insanlar ne anlar ki ?
 
Benim görüşlerim açık ve net ,insanlar doğruyu da yanlışı da görsün , uzak doğudan gelen tropheus türleri vardır bir çok yerde geçer . İnsanlar onları da öğrenmiş olur böylece. Cümleleriniz de kışkırtıcı olduğu için bir daha yazmamayı seçiyorum.


Bu kadar uzun tutmamın nedeni inanın haksız yere bunları yazdınız ve beni böyle buraya aksettirmeniz, Siz gerçekten iyi bir tropheus ustatı olsanız da sizinle benim hiç bir şekilde yıldızımız uyuşmayacak ,beni üzen noktaları biraz uzun yazdım ;okuyanlardan özür dilerim,belki bir kaç şeyi vurgulamak adını tekrar yazdığım ve uzun olduğu için. bjk062011-05-10 00:05:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir